Πηγή Εικόνας: OTE Estate

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Υπό τον τίτλο «Connecting the Dots» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή δια ζώσης, (πρώτη φορά έπειτα από την πανδημία), η ετήσια συνάντηση της διοικητικής ομάδας του ΟΤΕ με τον Κώστα Νεμπή (διευθύνων σύμβουλος) να δίνει το δικό του στίγμα.

Συμμετείχαν περίπου 1.100 στελέχη του Ομίλου και για πρώτη φορά προτιμήθηκε εναλλακτικός χώρος και συγκεκριμένα ένα βιομηχανικό ακίνητο στην οδό Πειραιώς που διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον ΟΤΕ για τις ανάγκες της εκδήλωσης του.

Διαφορετικός ήταν και ο τρόπος παρουσίασης της στρατηγικής του Ομίλου για το 2025 καθώς στο βήμα δεν ανέβηκε μόνο ο διευθύνων σύμβουλος, όπως συνήθως γινόταν, αλλά ολόκληρη η διοικητική ομάδα.

«Δεν μας κάνει ομάδα το να ανήκουμε στο ίδιο τμήμα, το ίδιο tribe ή την ίδια διεύθυνση. Ομάδα μας κάνει το αίσθημα του κοινού σκοπού, το ότι συνεισφέρουμε σε κάτι μεγαλύτερο. Το να νιώθουμε ότι μας εκτιμούν και μας συμπεριφέρονται με ειλικρίνεια και δικαιοσύνη. Το να μοιραζόμαστε την ευθύνη, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, αλλά να μοιραζόμαστε και την επιτυχία», τόνισε ο κ. Νεμπής εξαίροντας τη δύναμη της ομάδας: «Πιστεύω πραγματικά ότι η καινοτομία και η επιτυχία δεν προέρχονται από ευθείες, προκαθορισμένες διαδρομές, αλλά από την ικανότητά μας να βλέπουμε τις συνδέσεις μεταξύ των πραγμάτων. Στον ΟΤΕ, δημιουργούμε τέτοιες συνδέσεις μέσω της τεχνολογίας, της καινοτομίας και, κυρίως, των ανθρώπων μας».

Η στρατηγική του Ομίλου για το 2025 περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου (οπτική ίνα μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις) την αξιοποίηση του 5G δικτύου για να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα και οι ταχύτητες της υπηρεσίας Cosmote 5G WiFi, την ενίσχυση των εσόδων μέσα από τη δημιουργία επιπλέον αξίας για τους πελάτες σε κινητή, τηλεόραση, λύσεις για τις επιχειρήσεις, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών – ΤΠΕ και τις μη τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Ως προτεραιότητα για φέτος, ο κ. Νεμπής έθεσε επίσης και την περαιτέρω αξιοποίηση της μάρκας Telekom, Νο1 brand τηλεπικοινωνιών στον κόσμο.

Στην κεντρική του ομιλία ο επικεφαλής του ΟΤΕ εξήγησε: «Γιατί Connecting the Dots; γιατί η σύνδεση είναι πάνω απ’ όλα η δουλειά μας. Φτιάχνουμε τις υποδομές που φέρνουν την επικοινωνία και το γρήγορο internet σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εμείς συνδέουμε τη χώρα, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, με το μέλλον. Και όλο αυτό αποτυπώνεται στο νέο μας όραμα για τον ΟΤΕ του 2030, να εξελιχθεί ο Όμιλος ΟΤΕ, από κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα σήμερα, στον κορυφαίο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ευρώπη, οδηγώντας παράλληλα και την Ελλάδα προς στις κορυφαίες θέσεις ψηφιακοποίησης στην Ευρώπη, μέχρι το 2030».

Σε ένα σύντομο απολογισμό για το 2024, ο κ. Νεμπής σημείωσε ακόμη ότι η χρονιά είχε πολλές προκλήσεις, αλλά η εταιρία κατάφερε να αναπτύξει τα έσοδά της στην κινητή τηλεφωνία, την τηλεόραση και τις μη τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά της και αυξάνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης της οργανικής κερδοφορίας. Επιπλέον, το FTTH δίκτυο επεκτάθηκε, φτάνοντας σε 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G έφτασε το 99%, ενώ υλοποιήθηκε το 5G SA δίκτυο, καλύπτοντας το 60% του πληθυσμού. Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους της εταιρείας, ο κ. Νεμπής τόνισε ότι το 2024 διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα η ικανοποίηση των εργαζομένων και ο ΟΤΕ παρέμεινε ελκυστικός εργοδότης.

Στο management team meeting του Ομίλου ΟΤΕ συμμετείχαν, επίσης, οι καταξιωμένοι ομιλητές, Keith Ferrazzi, No1 New York Times Best Selling Author και Executive Team Coach, Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accenture στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, και Jan Hoffman, επικεφαλής του AI Competence Center της Telekom, οι οποίοι μίλησαν για τις διεθνείς τάσεις στην τεχνολογία, το ΑΙ και την ηγεσία στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο.