Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Μια νέα επένδυση στον τομέα της παραγωγής μεταλλικών κατασκευών και συστημάτων οδικής ασφάλειας προωθεί ο όμιλος Intrakat, μέσω της εταιρείας «Fracasso Hellas M.A.E.», κατά 100% θυγατρικής.

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο με τίτλο «Επέκταση Δυναμικότητας και θεμελιώδης παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής μεταλλικών κατασκευών και συστημάτων οδικής ασφάλειας», αφορά στην αύξηση της δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας μεταλλικών προϊόντων στο υφιστάμενο εργοστάσιο της εταιρείας, στη θέση «Εικοσιοκτάρια» στην περιοχή Γιαννούλη Λάρισας, στο 5ο χλμ. της οδού Λάρισας-Τυρνάβου.

Μάλιστα, ο όμιλος κατέθεσε και σχετικό επενδυτικό φάκελο στον φορέα «ENTERPRISE GREECE Α.Ε.», ζητώντας, με την υπ’ αριθ. 15000/03-10-2024 αίτηση, την ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση, στην κατηγορία «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας (άρθρο 2 περίπτωση 1.γ), και τη λήψη του κινήτρου ενίσχυσης δαπανών στρατηγικών επενδύσεων (άρθρο 10, παρ. 3α) του Ν.4864/2021. Το εν λόγω project τέθηκε σε διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου 2024.

Όπως σημειώνεται, ο αντίκτυπος της επένδυσης, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο, θα είναι σημαντικός, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για την ανταγωνιστικότητα της χώρας συνολικά. Αποτελεί σημαντική ευκαιρία για το φορέα της επένδυσης η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για μεταλλικές κατασκευές, σε κλάδους όπως η κατασκευή κτιρίων και υποδομών, τα συστήματα οδικής ασφάλειας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με την παρούσα επένδυση η αυξημένη παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας θα καλύψει μέρος της ζήτησης της αγοράς. Τέλος, η εταιρεία δύναται να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς και να καταλάβει αυξημένο μερίδιο τόσο σε αγορές στις οποίες η εταιρεία έχει ήδη εξαγωγική δραστηριότητα όσο και σε νέες αγορές, καθώς η αυξημένη ζήτηση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για είσοδο σε αυτές.

Η Fracasso Hellas δραστηριοποιείται σε συστήματα οδικής ασφάλειας. Προέκυψε από τη συνεργασία της Intrakat με την ιταλική Fracasso, εταιρεία με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον εξειδικευμένο αυτό τομέα. Το εργοστάσιο μεταλλικών και ηλεκτρομηχανικών κατασκευών της Intrakat στη Γιάννουλη Λάρισας, μια από τις πιο σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες του κλάδου στην Ευρώπη, λειτουργεί σε οικόπεδο 130.000m² (30.000m² στεγασμένοι χώροι) και απασχολεί πάνω από 250 εργαζόμενους.