Εν αναμονή της αποκάλυψης του Renault 4 E-Tech electric που θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 14 Οκτωβρίου, η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες της εξωτερικής του εμφάνισης.

Η φωτιζόμενη γρίλια και η συρόμενη υφασμάτινη οροφή είναι δύο από τα νέα χαρακτηριστικά που φανερώνουν το χαρακτήρα και το στυλ του. Έχει μήκος 4,14 μέτρα και χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AmpR Small που προσφέρει ευρυχωρία στο εσωτερικό. Το Renault 4 E-Tech electric θα παράγεται στη Maubeuge της Γαλλίας και θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2025.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γαλλικό μοντέλο το 1961, έφερε επανάσταση στην αγορά του αυτοκινήτου, ενώ στην πορεία έγινε status symbol. Ήταν το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο της Renault με κινητήρα και κίνηση μπροστά, χωρίς το γνωστό τούνελ μετάδοσης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ένα εσωτερικό με εντελώς επίπεδο πάτωμα. Έγινε το κατ’ εξοχήν ευρύχωρο και πολυχρηστικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο επέλεξαν οι οδηγοί σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ η παραγωγή του Renault 4 ξεπέρασε συνολικά τα 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.