Νέα projects ΑΠΕ στη Σικελία σχεδιάζει να υλοποιήσει η METLEN Energy & Metals, αφότου έλαβε τις απαραίτητες άδειες, ενώ υπέγραψε και πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ance Σικελίας, ώστε να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με ιταλικές εταιρείες με υψηλή εξειδίκευση σε έργα ΑΠΕ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε:

Η METLEN, βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Τράπανι και Νίσσενα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 45 MWp, ενώ έργα αναμένεται να υλοποιηθούν και στην Καλαβρία, με ισχύ περίπου 105 MWp.

Ο ‘Αρης Σπυρόπουλος, Regional Managing Director Ιταλίας & Ανατολικής Ευρώπης της METLEN, ανέφερε ότι «η METLEN, με την υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου συνεργασίας, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη και υποστήριξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα των συγκεκριμένων περιοχών».

Ο Πρόεδρος της Ance Σικελίας, Santo Cutrone, σημείωσε πως «είμαστε υπερήφανοι που η METLEN Energy & Metals μας αναγνωρίζει ως έναν κορυφαίο περιφερειακό επιχειρηματικό σύνδεσμο, καθώς είμαστε σε θέση να προσφέρουμε έναν εκτενή κατάλογο εξειδικευμένων και εγγεγραμμένων εταιρειών που μπορούν να ικανοποιήσουν τις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις των έργων, καθώς και να εγγυηθούν ασφάλεια, αξιοπιστία και βιωσιμότητα. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία, που ανταποκρίνεται στους στόχους για ενεργειακή μετάβασης της Σικελίας έως το 2030, να αποδώσει πολλούς καρπούς και να δημιουργήσει και νέες ευκαιρίες οικονομικής και παραγωγικής ανάπτυξης αυτού του τόπου».

Η METLEN πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη ενός σημαντικού τετραετούς επενδυτικού σχεδίου στην Ιταλία, με χαρτοφυλάκιο περίπου 180 έργων. Το πλάνο αυτό, που θα εκτείνεται σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο, καθώς και σε νησιά, προβλέπει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 3,6 GW, η οποία θα προέρχεται από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και πράσινο υδρογόνο.