«Ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, φιλοδοξώ να συμβάλω σε μία αποτελεσματική σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα διασφαλίσει ένα επιτυχημένο και βιώσιμο μέλλον για τον τουρισμό».

Αυτό σημειώνει ο Γιάννης Μπρατάκος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπρατάκος αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τον κλάδο του τουρισμού, έναν από τους κρισιμότερους συντελεστές στην οικονομία της χώρας μας.

Ακόμα και σε περιόδους μεγάλης δυσκολίας, ο τουρισμός συνέχισε να παράγει οικονομικά οφέλη, προσφέροντας θέσεις απασχόλησης και ενισχύοντας το εθνικό εισόδημα. Η δυναμική αυτή μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με προσεκτικό, στοχευμένο και μακρόπνοο σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό που θα έχει ως στόχο κάθε περιφέρεια της χώρας να διαμορφώνει το δικό της προϊόν και τη δική της αλυσίδα αξίας, ανάλογα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με όρους βιωσιμότητας, ποιότητας, ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας.

Τα Επιμελητήρια έχουν πολλά να προσφέρουν σε αυτόν τον στόχο, ενισχύοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας, υποστηρίζοντας τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και προωθώντας πρακτικές που εστιάζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, φιλοδοξώ να συμβάλω σε μία αποτελεσματική σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα διασφαλίσει ένα επιτυχημένο και βιώσιμο μέλλον για τον τουρισμό στην Ελλάδα».