Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι και θα παραμείνει το «κλειδί» για την εργασία, τόνισε ο γενικός γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Νίκος Μηλαπίδης, κατά την τοποθέτησή του στο ετήσιο HR Forum, με θέμα «Humanizing AI in workplace» που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας.

Στάθηκε στις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη στο παραδοσιακό μοντέλο της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, και σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της εργασίας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διατήρηση των ανθρώπινων αξιών σε έναν όλο και πιο αυτοματοποιημένο κόσμο.

«Στο υπουργείο Εργασίας επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση των δεξιοτήτων και στη γενικότερη αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού, διασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν όλα τα εφόδια για να ευδοκιμήσουν σ’ αυτό το νέο περιβάλλον. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι επιχειρήσεις, επενδύοντας στο ανθρώπινο κεφάλαιο» είπε ο κ. Μηλαπίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόσθεσε ότι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι και θα παραμείνει το «κλειδί» για την εργασία, υπογραμμίζοντας ότι καθήκον όλων είναι να κατανοήσουν τις αλλαγές, ώστε να τις συμφιλιώσουν με τις αξίες, τις δομές και τα κοινωνικά συμβόλαια.