Πηγή Εικόνας: JESHOOTS στο pexels

Πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων αναφορικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου φάνηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου της 88ης ΔΕΘ τόνισε πως δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με την τοποθέτηση ειδικών “locker” στις σχολικές αίθουσες.

«Θα επιμείνω στο κινητό τηλέφωνο γιατί οι επιστήμονες μας λένε ότι το κινητό ειδικά στο σχολείο δημιουργούν διάσπαση προσοχής και το ξέρουν οι γονείς. Θα υπάρξουν δυσκολίες και αντιδράσεις στην εφαρμογή του μέτρου αλλά θα επιμείνουμε. Θέλουμε τα κινητά στις τσάντες. Κάνουμε το πρώτο βήμα. Θέλω να θυμίσω ότι στο εξωτερικό σε άλλα σχολεία έχουν προχωρήσει παραπέρα με ειδικά “locker” που τα κλειδώνουν τα κινητά και τα παίρνουν όταν φύγουν. Δεν αποκλείω τίποτα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από εκεί και πέρα, επεσήμανε πως αποτελεί ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα ότι οι έφηβοι μοιάζουν εθισμένοι στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων.

«Το πρόβλημα πρέπει να έχει ευρωπαϊκή αντιμετώπιση. Μία ευρωπαϊκή ρύθμιση που θα αφορά τους αλγόριθμους των πλατφορμών αυτών ώστε να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση που οι ίδιες οι εταιρείες προκαλούν για να βγάζουν περισσότερα χρήματα. Δεν μπορούν να βγάζουν χρήματα στις πλατες των παιδιών και εφήβων μας σε ένα τεράστιο πείραμα ψυχικής υγείας που δημιουργεί τεράστια πρόβλημα στα παιδία μας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατέληξε δε, σημειώνοντας πως τα κορίτσια με νευρικές ανορεξίες και εικόνες που δεν υπάρχουν και τα κάνουν να αισθάνονται άβολα αδύναμα ή χοντρά και τα αγόρια με άλλου είδους προβλήματα θα πρέπει να έχουν τους δασκάλους για συμμάχους. «Θέλουμε ένα σχολείο με μαθησιακή διαδικασία που να μην διακόπτεται από το κινητό».

Παρακολουθήστε την 88η ΔΕΘ από το economix.gr. Δείτε εδώ τα νέα, τις ειδήσεις και τις ζωντανές μεταδόσεις.