Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) δίνει το «παρών» στην 88η ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, το ΕΚΕΤΑ/ΙΝΕΒ βρίσκεται στο Περίπτερο 7 (stand της ΓΓΕΚ) της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας όπου θα παρουσιάσει το ερευνητικό του έργο, τις καινοτομίες, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσει σε τομείς όπως η υγεία, η αγροδιατροφή, η εκπαίδευση και η τεχνολογική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες του ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ θα παρουσιάσουν:

1. Νέο «όπλο» στη «μάχη» κατά του κορονοϊού: Δύο νέες χημικές ουσίες που προστατεύουν από τη μόλυνση με τον ιό SARS-CoV-2

2. Νέα υπερτροφή, η ιερή βελανιδιά: Γενετική επιλογή καρπών για τη δημιουργία τροφίμων

3. Νέου τύπου Κλινικές Μελέτες: «Αποκεντρωμένες» Κλινικές Μελέτες (Decentralized Clinical Trials) στο πλαίσιο του Ελληνικού Κόμβου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κλινικής Έρευνας (European Clinical Research Infrastructure) – GR-ECRIN

4. Καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση και ανάλυση μεγάλων βιοδεδομένων στην υγεία.

«Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ πρωτοστατεί στην έρευνα και απαντά με την ανάπτυξη λύσεων για κρίσιμες κοινωνικές ανάγκες. Σας καλούμε να επισκεφτείτε τα εκθέματα του ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ στη 88η ΔΕΘ και να μιλήσουμε για τις δράσεις του ΙΝΕΒ και το έργο του», αναφέρει σε δήλωσή της η διευθύντρια ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ, Αναστασία Χατζηδημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ) εκπονεί έρευνα στις Επιστήμες Ζωής που εκτείνεται από τα μικρόβια στα φυτά, τα ζώα και τον άνθρωπο. Επιδίωξή του είναι να προάγει τη βασική έρευνα δίνοντας παράλληλα λύσεις σε σημαντικές κοινωνικές ανάγκες σχετιζόμενες με την υγεία και την ευημερία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΙΝΕΒ διεξάγει βιοϊατρική έρευνα και ασχολείται με την ανάπτυξη και αξιολόγηση παρεμβάσεων ψηφιακής υγείας και εξατομικευμένης ιατρικής, ενώ παράλληλα αξιοποιεί σύγχρονες μεθοδολογίες υψηλής απόδοσης, στη μοριακή βιοτεχνολογία και σε προσεγγίσεις «breeding by design» με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας.