Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 22ο κύκλο του προγράμματος VentureGarden Αθήνα, το οποίο συμβάλει στην καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας, παρέχοντας δεξιότητες και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, το VentureGarden Αθήνα ξεκινά τα μαθήματα του 22ου κύκλου στις 7 Οκτωβρίου 2024 και οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024.
Το πρόγραμμα αποτελεί έναν επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών αρχικού σταδίου (idea accelerator) που παρέχεται δωρεάν από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba.
Το VentureGarden Αθήνα έχει συμπεριληπτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσανατολισμού, καταγωγής ή υποβάθρου, ενισχύοντας έτσι ένα περιβάλλον συνεργασίας όπου η αλληλοϋποστήριξη και η εξέλιξη ανθίζουν.
Το VentureGarden ξεκινά με την εντατική εκπαίδευση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών διάρκειας 5 εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν με mentoring διάρκειας 3 μηνών.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στα ελληνικά και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στους χώρους του Alba Graduate Business School (Ξενίας 6-8).
Ο αντίκτυπος του προγράμματος
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο αντίκτυπος του προγράμματος αντικατοπτρίζεται και σε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία, από το 2014 έως και σήμερα έχουν δημιουργηθεί από αποφοίτους του VentureGarden σε Αθήνα και Ηράκλειο, 161 νέες επιχειρήσεις και 429 θέσεις εργασίας, ενώ έχει υπάρξει χρηματοδότηση ύψους 5.622.300 ευρώ.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, για το VentureGarden Aθήνα έχουν υποβληθεί 2.038 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 531 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια των 21 συνολικά κύκλων που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 608 ώρες μαθημάτων ενώ 108 εισηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει υποστήριξη και μέχρι και σήμερα, έχουν προσφερθεί 2.350 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης. Το 60% των συμμετοχών είναι γυναίκες, με τη μέση ηλικία να διαμορφώνεται στα 34 χρόνια.