Με 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα καλύψει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τις ανάγκες σίτισης των 3.288 σπουδαστών των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού για το φετινό ακαδημαϊκό έτος.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την ένταξη της Πράξης «Επίδομα σίτισης σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) εκπαιδευτικού έτους 2023-2024» (Κωδικός Π.Σ. Ε.Π.Α. 5224326), συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ.

 

Το επίδομα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες διαβίωσης που συνεπάγεται η φοίτηση στις εν λόγω Ακαδημίες. Τα χρήματα θα διατεθούν για τους 3.288 σπουδαστές των σχολών Μακεδονίας, Ηπείρου, Κύμης, Ιονίων Νήσων, Χίου, Ύδρας, Οινουσσών, Σύρου, Κρήτης και Καλύμνου.

 

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Πράξη θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).