Της Τέτης Ηγουμενίδη

Νέα θυγατρική εταιρία, υπό την ονομασία ΓΕΚ Τέρνα Urban Services, ίδρυσε η ΓΕΚ Τέρνα.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Τέρνα Urban Services είναι 45 εκατ. ευρώ και σε πρώτη φάση θα προικιστεί με τις δραστηριότητες – εταιρίες της Τέρνα Ενεργειακής, οι οποίες δεν θα πουληθούν στην Masdar βάσει της συμφωνίας που έχει ανακοινωθεί.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Η Τέρνα Ενεργειακή έχει υλοποιήσει το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου που περιλαμβάνει 3 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), 3 Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και 2 Σταθμούς Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ).

Επίσης έχει κατασκευάσει και λειτουργεί τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου, στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης η οποία τέθηκε σε λειτουργία το Μάρτιο του 2019.

Η ΓΕΚ Τέρνα στοχεύει να αναπτύξει την δραστηριότητα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα έργα της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ.

Στη ΓΕΚ Τέρνα Urban Services θα μεταβιβαστεί ακόμη η συμμετοχή της Τέρνα Ενεργειακή στα έργα, «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική, και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου για τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)» και   «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra – Fast Broadband».