Πηγή Εικόνας: https://www.metlengroup.com/el/kentro-tipou/arxeio-multimedia/fotografies/

«Αντίστροφη μέτρηση» έχει αρχίσει στην εταιρεία ΚΤΥΠ για την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, με ανάδοχο την κοινοπραξία Μυτιληναίος (πλέον METLEN) – ΑΤΕΣΕ. Ο λόγος για τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που αφορά στον «Σχεδιασμό, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Δεκαεπτά Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ΣΔΙΤ», με προϋπολογισμό 128,4 εκατ. ευρώ.

Το Δ.Σ. του αρμόδιου φορέα Κτιριακές Υποδομές – ΚΤ.ΥΠ. (εποπτευόμενος από το υπ. Υποδομών και Μεταφορών) προ ημερών μόλις αποφάσισε την έγκριση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας Οριστικοποίησης Σύμβασης Σύμπραξης, που εκκρεμούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα, μαζί με την αποστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλων των συμβατικών εγγράφων. Κατά συνέπεια, αποφάσισε την ανάδειξη της κοινοπραξίας «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» ως αναδόχου του έργου (ως γνωστόν, είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό και ήταν από καιρό προσωρινός ανάδοχος), αλλά και την έγκριση της «ΣΑΛΦΩ» ως Ανεξάρτητου Ελεγκτή.

Η κατασκευαστική περίοδος θα διαρκέσει 2 χρόνια, ενώ για τα επόμενα 25 θα προβλέπεται η συντήρηση και λειτουργία των σχολικών μονάδων, από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης. Με το έργο κατασκευής των 17 νέων υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών, σχολικών μονάδων αναμένεται να επιλυθεί το θέμα της σχολικής στέγης σε Δήμους κυρίως της Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου οι υφιστάμενες υποδομές εκπαίδευσης δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω του ολοένα αυξανόμενου μαθητικού δυναμικού των περιοχών. Ειδικότερα, οι νέες σχολικές μονάδες θα κατασκευαστούν στους Δήμους: Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης.