Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Συνολικά πέντε διαγωνισμοί για ανακαινίσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις νοσοκομείων, περιφερειακών ιατρείων και κέντρων υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στο πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου.


Οι διαγωνισμοί διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής  Σημασίας (PPF) που έχει οριστεί αρμόδια για την ωρίμανση και την υλοποίηση της Δράσης «Μεταρρύθμιση του συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, υποέργα 1 & 5 Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ- Ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων» RRF 16755, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

Περιφερειακά Ιατρεία Κρικέλλου και Προύσου της 5ης ΥΠΕ: Το έργο προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την ανακαίνισή τους, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η 5η Δ.Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.). Η διαδικασία είναι ανοικτή και η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 19/07/2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ.

Κέντρα υγείας Ιστιαίας και Στυλίδας: Στις 22 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός, Βελτίωση Και Ανακαίνιση των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ της 5ης Υ.ΠΕ.» με Αναθέτουσα Αρχή την 5η Δ.Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Μαιευτήριο του Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Γιαννιτσών: Το έργο αφορά την ανακαίνιση χειρουργείων και του Μαιευτηρίου του Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Γιαννιτσών με Αναθέτουσα Αρχή την Διοίκηση της 3 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η  26.07.2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ.

Καλλιθέα και Χαλάνδρι: Στις 12 Ιουλίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης των κέντρων υγείας Καλλιθέας και Χαλανδρίου. Αναθέτουσα Αρχή είναι η 1η Δ.Υ.ΠΕ. Αττικής και όπως όλοι οι σχετικοί διαγωνισμοί, έτσι κι αυτός γίνεται μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

Ηλιούπολη και Κεραμεικός: Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας σε Ηλιούπολη και Κεραμεικό, ενώ Αναθέτουσα Αρχή είναι η 1η Δ.Υ.ΠΕ. Αττικής.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 15/07/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ.

Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»: Το έργο προβλέπει διπλή παρέμβαση για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ». Στο πρώτο σκέλος αφορά την ανακατασκευή της κεντρικής αποστείρωσης, την αναδιαμόρφωση χώρων για τη δημιουργία μονάδας ημερήσιας νοσηλείας και τη μετεγκατάσταση των εργαστηρίων της Νευρολογικής Κλινικής. Στο δεύτερο σκέλος προβλέπεται η πυροπροστασία του κτιριακού συγκροτήματος.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 12 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.