Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος με αφορμή την υποβολή του τέταρτου αιτήματος εκταμίευσης πόρων, ύψους 1 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επεσήμανε:
«Με την ολοκλήρωση ακόμη 5 μεταρρυθμιστικών οροσήμων στα πεδία της πράσινης ενέργειας με την αύξηση συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μίγμα, της ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης με την κατάρτιση δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, του εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης που οδηγεί και σε μείωση του clawback και της απλοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας, με στόχο το σταθερό και δίκαιο φορολογικό περιβάλλον, η Ελλάδα προχωράει μπροστά για να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο παραγωγική και πιο δίκαιη. Χάρη στις προσπάθειες των συναρμόδιων υπουργείων, έχουμε ήδη ολοκληρώσει το 1/3 των μεταρρυθμιστικών μας δεσμεύσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και συνεχίζουμε με στόχο να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης ως προς τους δείκτες απορρόφησης και αξιοποίησης των πόρων του ΤΑΑ».
O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Θανάσης Κοντογεώργης, υπογράμμισε: «Η υποβολή του 4ου αιτήματος εκταμίευσης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της επιμονής του Πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης στο δρόμο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που μας φέρνουν πιο κοντά στην Ευρώπη. Η χώρα μας παραμένει στις πρώτες θέσεις στην απορρόφηση πόρων από το ΤΑΑ, πόρων απαραίτητων για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, τη βελτίωση της δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης, την ατομική ευημερία του κάθε πολίτη. Σε αυτό το δρόμο της σταθερότητας, που ενισχύει την αξιοπιστία και τη διαπραγματευτική μας δύναμη στην ΕΕ, πρέπει να συνεχίσουμε με εντατική δουλειά και αποφασιστικότητα».
Ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης, δήλωσε: «Με την υποβολή και του 4ου αιτήματος πληρωμής για τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, η συνολική ρευστότητα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα ανέλθει σε 18,2 δισ. ευρώ – περισσότερο από το μισό του συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού. Οι πόροι αυτοί, διοχετεύονται σε δράσεις που αφορούν άμεσα τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και βελτιώνουν τις συνθήκες της καθημερινής τους ζωής και δραστηριότητας».