Στο ζήτημα της στέγης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων χθες στη διακαναλική συνέντευξη, που παραχώρησε από τα Χανιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προς ώρας η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” ύψους 2 δις ευρώ και με διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων, πιθανώς στα ζευγάρια της ηλικιακής ομάδας 40-50.


Σε ό,τι αφορά στο air bnb, είπε ” μελετούμε περιορισμούς για τις περιοχές, που υπάρχει έντονο πρόβλημα στέγης ως προς τις συνολικές ημέρες σε επίπεδο έτους”.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός είπε: «Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς, ύψους κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διευρύνουμε την περίμετρο των ωφελούμενων. Να πάμε, παραδείγματος χάρη, και σε ζευγάρια που είναι από 40 έως 50 ετών, τα οποία είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα «Σπίτι μου», αλλά ήταν, σκεφτείτε το, τα ζευγάρια τα οποία εν πολλοίς πλήρωσαν την οικονομική κρίση.

Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή, γιατί απαιτείται μια διαπραγμάτευση για αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, όμως, ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα μπορούμε να κάνουμε ένα νέο πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου», με πολλούς περισσότερους ωφελούμενους.

Τέλος, για το Airbnb έχουμε πει ότι μελετούμε συμπληρωματικές παρεμβάσεις για τις περιοχές εκείνες όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα στέγης. Αυτό θα μπορούσε να πάρει το χαρακτήρα κάποιου συνολικού περιορισμού ημερών ανά έτος για τη διάθεση σπιτιών μέσα από τέτοιες πλατφόρμες».

 

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]