Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέντε συμβάσεις, συνολικού ύψους 52,10 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), υπεγράφησαν, σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου του Ταμείου Αξιολόγησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.


Οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Γενικό Γραμματέα Δασών, κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο και από τους αναδόχους των έργων και στην ανάδειξη περιοχών, μεγάλες εκτάσεις άνω των 58.000 στρεμμάτων.

Σημειώνεται πως το Εθνικό Σχέδιο Ανάληψης αφορά την αποκατάσταση υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων, με τη χρήση των αυτοχθόνων ειδών, σε περιοχές της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Εύβοιας, για την ανάληψη εργασιών τεχνητή ανάληψης σε επιλεγμένες περιοχές, με την επίβλεψη των δασικών υπηρεσιών.

Το έργο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η Διενεργούσα Αρχή και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος ως Αναθέτουσα Αρχή, εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου. Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ ωρίμωσε και δημοσιοποίησε τα έργα που αναπτύσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδόσεως.

Αναλυτικά οι πέντε συμβάσεις:

Τμήμα 1: «Εκτάσεις προς ανάλωση αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αιγάλεω, Καπανδριτίου, Λαυρίου, Μεγάρων και Πειραιά», με ανάδοχο την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Τ & Τ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. (ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ)»

2: «Έκταση προς ανάλωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πεντέλης», με ανάδοχο την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Τ & Τ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. (ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ)»

3: «Έκταση προς ανάλωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πάρνηθας», με ανάδοχο την «ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

4: «Έκταση προς ανάλωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης», με ανάδοχο την «ΟΡΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»

Μαύρη Πεύκη: «Εργασίες ανάληψης με μαύρη πεύκη σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Αναδόσεως», με ανάδοχο του «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ».

Το «παρών» στην ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, η Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Γιούλη Βουρνά, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών και Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.