Η Συντονιστική Επιτροπή των Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, των φορέων δηλαδή που τάσσονται κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, οριστικοποίησε, μετά από σύσκεψη, την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική σελίδα του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής ανακοινώθηκε και η στήριξη τόσο από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) όσο και από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ).
Όπως σημειώνεται, οι Πρόεδροι τους, Γιώργος Στασινός και Κωνσταντίνος Κόλλιας αντίστοιχα, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και συμφώνησαν στην από κοινού συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, η οποία έχει οριστεί για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00 στο Σύνταγμα.
Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «…Εάν, πράγματι, η κυβέρνηση επιδιώκει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οφείλει να αξιοποιήσει τα σύγχρονα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κλπ) και να μην καταφεύγει σε αναχρονιστικές πρακτικές θέσπισης τεκμηρίων, που ενεργούν άδικα και ισοπεδωτικά… Η επίκληση ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά, είναι προσχηματική αφενός γιατί αφορά συγκεκριμένες μόνο κατηγορίες και αφετέρου διότι τυχόν αμφισβήτηση των τεκμηρίων , δικαστικά ή διοικητικά, καθίσταται στην πράξη, όπως έχει αποδειχθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλυσιτελής. Επίσης ο κατ’ επιλογήν έλεγχος οδηγεί σε οιονεί περαίωση υποθέσεων και σε περαιτέρω διεύρυνση της φοροδιαφυγής σε βάρος των ειλικρινών φορολογούμενων ελεύθερων επαγγελματιών. Οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς είμαστε αρωγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία όμως προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με «τεκμαρτά» και απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα. Για όλους εμάς, η απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξή μας όσο και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο. Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα».