Μπορεί στο πολιτικό στερέωμα όλοι να μαδούν τη μαργαρίτα για τον χρόνο των εκλογών (που εν τέλει ένας αποφασίζει, βέβαια…) αλλά υπάρχει και κυβερνητικό έργο που δεν πρέπει να σταματήσει. Αυτό άλλωστε ζήτησε και στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φαίνεται πως το έχουν πάρει πολύ σοβαρά. Άλλωστε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πιστώνεται το πιο μεγάλο success story της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, που αντέχει στο χρόνο και φαίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών. Και με αυτό το όπλο πορεύεται πλέον για σταυρό στην Α Αθήνας. Όμως η δουλειά συνεχίζεται.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 13 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί για το πρωί επίσημη εκδήλωση για την «Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών». Όπως φαίνεται και από το όνομα, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και πως ωφελεί τον πολίτη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, στην εκδήλωση, που θα γίνει στην Τεχνόπολη, θα μιλήσει και ο Πρωθυπουργός.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούν και έφτασαν και στο economix, η εκδήλωση θα έχει και είδηση πολυαναμενόμενη επί χρόνια… Στις 13 Ιανουαρίου τα συναρμόδια Υπουργεία θα ανακοινώσουν και θα παρουσιάσουν σε επίπεδο εφαρμογής, όχι εξαγγελίας, τα υπεραπλουστευμένα πλέον βήματα της ψηφιακής έναρξης ατομικής επιχείρησης. Πρόκειται για ακόμη μία επιτυχημένη συνέργεια ανάμεσα στα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Λένε τα αρμόδια στελέχη ότι εφεξής θα αποτελούν παρελθόν οι επισκέψεις στην ΑΑΔΕ, στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και στον ΕΦΚΑ, αλλαγή που «αγγίζει» σχεδόν το 80% της επιχειρηματικής δραστηριότητα στη χώρα. Και αυτό θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής επικοινωνίας για τους μικρομεσαίους, διότι η γκρίνια στη μικρή επιχειρηματικότητα υπάρχει λόγω των επιλογών της κυβέρνησης στη διαχείριση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης βασικά… Θυμίζουμε επίσης ότι ο χρόνος και η ευκολία έναρξης επιχείρησης, ιδίως ατομικής, αποτελεί κριτήριο ανταγωνιστικότητας της οικονομίας σε όλες τις διεθνείς αξιολογήσεις.