Innovation - Think Out Of The Box
Πηγή Εικόνας: Photo by Kaboompics .com from Pexels

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό καινοτομίας Innovation Hub 2022 της BASF έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την κορυφαία χημική εταιρεία, για δεύτερη χρονιά, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.

Ο διαγωνισμός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, απευθύνεται σε εταιρείες start-up καθώς και νέες και νέους ερευνητές από 11 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού εστιάζει σε εκείνες τις λύσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της Πράσινης Ατζέντας – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έξυπνες μετακινήσεις και βιώσιμη γεωργία.

«Για άλλη μία φορά βλέπουμε να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό σε όλες τις χώρες. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 120 αιτήσεις από νέες και νέους ερευνητές και νεοφυείς επιχειρήσεις. Όλες οι υποψηφιότητες επικεντρώνονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας -όπως η ηλιακή, αιολική, θαλάσσια, υδροηλεκτρική, βιομάζα και γεωθερμία- καθώς επίσης στα βιοκαύσιμα και το πράσινο υδρογόνο. Είναι προφανές ότι η Πράσινη Συμφωνία εμπνέει τους νέους να αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BASF Ελλάς, Βασίλης Γούναρης.

«Ο διαγωνισμός καινοτομίας, εμπνευσμένος από τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας, γίνεται σε μία περίοδο ενεργειακής κρίσης και επισιτιστικής απειλής. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το ενδιαφέρον των νέων επιστημόνων να συμβάλλουν με καινοτόμες και βιώσιμες προτάσεις στις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα υλοποίησης των ιδεών που προσφέρει ο διαγωνισμός», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, Παναγιώτης Σκαρλάτος.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 τα μεσάνυχτα, η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει την καλύτερη πρόταση από την Ελλάδα. Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, οι νικητές των τοπικών διαγωνισμών από τις 11 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μεμονωμένοι ερευνητές ή ομάδες νεοφυών επιχειρήσεων που περιλαμβάνουν έως πέντε μέλη. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η υποβληθείσα πρόταση, άμεσα ή έμμεσα, να συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως η παραγωγή καθαρής ενέργειας, οι έξυπνες μετακινήσεις και η βιώσιμη γεωργία. «Είτε πρόκειται για λύσεις που εστιάζουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ηλεκτροκίνηση είτε στην παραγωγή υγιεινών και προσιτών τροφίμων, η νικήτρια ή ο νικητής θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρηματικό έπαθλο για την υλοποίηση της ιδέας τους», εξήγησε ο κ. Γούναρης και υπενθύμισε ότι η έλλειψη οικονομικών μέσων αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους δεν υλοποιούνται κάποιες από τις καλύτερες ιδέες.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, τους όρους και τον τρόπο συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.join-innovationhub.com.