Πηγή Εικόνας: Pexels

Μερικές φορές οι μανδαρίνοι των Υπουργείων νομίζουν ότι είναι πονηροί… Ή απλά η σαχλαμάρα είναι ανίκητη σε αυτόν τον τόπο….

Αναφερόμαστε σε χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για τα Μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, που τόσο έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα. Πού είναι το πρόβλημα; Μα, ολόκληρη ανακοίνωση έβγαλε το ΥΠΕΝ και ξέχασε να αναφέρει ποια μεταλλεία αφορά η απόφαση και ποιας εταιρείας….

Πουθενά δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση η Ολυμπιάδα, η Κασσάνδρα, ο Μαντέμ Λάκκος, οι Σκουριές, το Στρατώνι και τόσα μεταλλεία της Χαλκιδικής που βρίκσονται στον Δήμο Αριστοτέλη….

Και φυσικά ούτε η εταιρεία που τα εκμεταλλεύεται.

Μάλλον τυχαίο θα είναι ότι η Ελληνικός Χρυσός ψάχνεται για επενδυτή – κάθε φορά αναλόγως των τιμών του μετάλλου στο χρηματιστήριο…

Μάλλον τυχαίο θα είναι ότι στις μελέτες και τα έργα της περιοχής γίνονται συνεχώς αλλαγές – και εργοστάσιο μεταλλουργίας ακόμη δεν ξέρουμε αν και πώς θα γίνει…

Ή ίσως απλά κάποιος θα ξεχάστηκε στη Μεσογείων….

Τί ζούμε καλοκαιριάτικα…

ΥΓ 1: Μαγκιά του Δήμου Αριστοτέλη και του Δημάρχου Στέλιου Βαλλιάνου το ότι κατάφερε να διπλασιάσει το ποσοστό των τελών που λαμβάνει η τοπική κοινωνία. Χωρίς εξαλοσύνες, φέρνει αποτέλεσμα. Να τα λέμε και αυτά…

 

Έγραφε νωρίτερα το economix.gr: Διπλασιάζεται για το 2021 το ποσοστό από την εκμετάλλευση μεταλλείων για τον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, διπλασιάζεται, από το 20% σε 40%, το ποσοστό που πρόκειται να διατεθεί στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, από τέλη που βεβαιώθηκαν κι εισπράχθηκαν εντός του 2021 από την εκμετάλλευση ενεργών παραχωρήσεων μεταλλείων. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζουμε την ενεργό στήριξη του Δήμου Αριστοτέλη, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στα όριά του από την εκτεταμένη μεταλλευτική δραστηριότητα. Με την απόφαση αυτή επιστρέφουμε μέσω του Δήμου, στους κατοίκους της περιοχής, ένα μέρος των εσόδων από την παραχώρηση των μεταλλείων και δείχνουμε για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μας στην Αυτοδιοίκηση».

 

ΥΓ2: Και η πλάκα είναι ότι στο επίσημο σκεπτικό τέτοιων αποφάσεων συνηθίζεται να αναφέρεται ότι ο λόγος της αύξησης είναι οι σημαντικές επενδύσεις που έγιναν ή η αύξηση της παραγωγήςν των μεταλλείων κλπ…