«Άλματα» κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών πραγματοποίησε η Vodafone Ελλάδας για τον πλήρη μετασχηματισμό της σε εταιρεία τεχνολογίας. Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία σύμφωνα με τη διοίκηση προχώρησε σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, αναπτύσσοντας λύσεις ψηφιοποίησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις και αναβαθμίζοντας τα πληροφοριακά της συστήματα για υψηλότερη αυτοματοποίηση, λιγότερες διαδικασίες και βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της.
Η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, άλλαξε ριζικά δομές, λειτουργίες και συστήματα, ψηφιοποιώντας το σύνολο της δραστηριότητάς της, προς όφελος των καταναλωτών, των εταιρικών πελατών και των εργαζομένων της. Ως εκ τούτου, οι συνδρομητές στράφηκαν στις εφαρμογές και τα ψηφιακά κανάλια της Vodafone, τα οποία αντιπροσωπεύουν πλέον το 30% των πωλήσεων. Επιπλέον, οι ελληνικές επιχειρήσεις απέκτησαν νέες δυνατότητες χάρη στα Mobile Private Networks, τις λύσεις IoT και τα σύγχρονα έξυπνα δίκτυα που στηρίζονται στο λογισμικό SD-WAN, που τις τοποθετούν στον πυρήνα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό μίας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες προκλήσεις, στα μέτωπα της πανδημίας, της αναστάτωσης στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και των γεωπολιτικών κρίσεων, η Vodafone Ελλάδας έκλεισε το προηγούμενο οικονομικό έτος (Απρίλιος 2021 – Μάρτιος 2022) με συγκρατημένα οικονομικά μεγέθη, αύξηση της πελατειακής της βάσης σε κινητή και σταθερή, καθώς και ενισχυμένο αποτύπωμα σε μεγάλα έργα ψηφιοποίησης του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
«Πιο συγκεκριμένα, στην σταθερή τηλεφωνία, η Vodafone προσέγγισε τους 1 εκατομμύριο πελάτες, καταγράφοντας την υψηλότερη ιστορικά επίδοση μέχρι σήμερα, ενώ στην κινητή πέτυχε επίσης ιστορικό ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων, η οποία με όχημα τα απεριόριστα πακέτα, ξεπέρασε τα 122petabyte. Επιπλέον, έχει ήδη αναβαθμίσει πάνω από 350.000 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην αμέσως επόμενη – και όχι μόνο – διαθέσιμη ταχύτητα.
Στις επενδύσεις δικτύων νέας γενιάς, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επιταχύνεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος των 600 εκατ. ευρώ με στόχο πληθυσμιακή κάλυψη 5G 70% στο τέλος του 2023 και 90% στο τέλος του 2025, ενώ σήμερα ξεπερνά το 44%. Σε ό,τι αφορά το NGA, στόχος του προγράμματος είναι 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις να έχουν συνδεθεί σε υπερυψηλές ταχύτητες μέχρι το τέλος του 2024. Στο ίδιο πλαίσιο, η Vodafone έχει ήδη ολοκληρώσει κατά το ήμισυ το εμβληματικό έργο του υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών, έχοντας πραγματαποιήσει την προσαιγιάλωσή του σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, που με την ολοκλήρωσή του στα μέσα του 2023, θα φέρει μία νέα εποχή σε σχεδόν 1.000.000 κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 10 ελληνικών νησιών, προσφέροντας τους πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες νέας γενιάς μέσω του Gigabit δικτύου της Vodafone.
Το Vodafone Business αναπτύσσει πολύ δυναμικά το αποτύπωμά του πλέον και στον Δημόσιο τομέα, διεκδικώντας μείζονα έργα ψηφιοποίησης που δρομολογούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ανέλαβε κορυφαία έργα του ιδιωτικού τομέα που αποτελούν τα μεγαλύτερα ή και τα μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα. Εισέρχεται δε δυναμικά τόσο στο πρόγραμμα του κουπονιού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και στον διαγωνισμό για υπηρεσίες Smart Cities στους δήμους της χώρας.
Το Vodafone TV έγινε ο απόλυτος προορισμός για ποιοτικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια, καθώς εξασφάλισε αποκλειστικά δικαιώματα για την προβολή του Disney+ στην Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί την πλατφόρμα που φιλοξενεί περιεχόμενο του κορυφαίου τηλεοπτικού δικτύου HBO, στην χώρα μας. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες για την κοινωνία και την αγορά, η Vodafone Ελλάδας διαμόρφωσε ένα περιβάλλον και ένα μοντέλο συνεργασίας για τους ανθρώπους της, που αύξησε τόσο την παραγωγικότητα όσο και την ικανοποίησή τους από την εργασία. Συγκεκριμένα, ως μία από τις πρώτες και ελάχιστες εταιρείες στην χώρα που εφαρμόζουν κάτι ανάλογο, υιοθέτησε το λεγόμενο agile way of working, μία σύγχρονη μέθοδο συνεργασίας που επιτρέπει σε αυτοδύναμες ομάδες να αποφασίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς την γραφειοκρατία των κλασικών δομών ιεραρχίας. Επιπρόσθετα, έχοντας ως οδηγό τις υψηλές επιδόσεις που καταγράφηκαν την περίοδο της πλήρους τηλεργασίας, καθιέρωσε υβριδικό μοντέλο εργασίας με σεβασμό στις ανάγκες και την ισορροπία των ανθρώπων της, εξέλιξη που έτυχε ευρείας αποδοχής από τον κόσμο της εταιρείας και συνέτεινε στο πολύ υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των εργαζομένων της εταιρείας».