Η διοίκηση της ΔΕΗ του Γιώργου Στάσση υλοποιεί μα ταχείς ρυθμούς το σχέδιο για την εισαγωγή της εταιρείας στην μεταφορά οπτική ίνας. Η υλοποίηση του σχεδίου αναμένεται να αναβαθμίζει την εταιρεία διότι θα είναι σε θέση να προσφέρει τους καταναλωτές ένα πλήρες πακέτο που θα περιλαμβάνει την ενέργεια και internet που θα την καταστήσουν ακόμη πιο ισχυρή έναντι του ανταγωνισμού.
Το αρχικό στάδιο προβλέπει την ένταξη 400.000 νοικοκυριών της ΔΕΗ με πρόσβαση στο internet. Οι πόλεις δραστηριότητας της ΔΕΗ θα είναι η Αθήνα , η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα με την προσδοκία από τις αρχές του 2023 να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών.
Το δίκτυο θα είναι εναέριο καθώς θα αξιοποιήσει το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ …ρίχνοντας γραμμή μαζί με τα καλώδια της ενέργειας.
Η αρμόδια διεύθυνση που τρέχει το σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης εταιρείας που θα αναλάβει να το υλοποιήσει. Τουλάχιστον τρεις εταιρείες είναι σε διαπραγματεύσεις για την ανάληψη του έργου. Στη λίστα είναι η Intrakat , η Edil Hellas και η Εγνατία . Να σημειωθεί ότι η εταιρεία υλοποιεί πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών στο Περιστέρι Αττικής που φτάνει σε 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ότι η υποδομή θα είναι εναέρια που τους εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος και γρήγορη εξάπλωση.
Το υπόγειο κόστος της οπτικής ίνας σε ένα σπίτι υπολογίζεται περίπου σε 1000 ευρώ ενώ το εναέριο πέφτει δραματικά. Η ΔΕΗ θα «οπλιστεί» με εμπορικά πακέτα άκρως ανταγωνιστικά. Ωστόσο η πρόσφατη βαρυχειμωνιά που χτύπησε την Αττική επλήγησαν τα εναέρια καλώδια ενώ τα υπόγεια δεν έπαθαν καμία βλάβη.