Ανθεκτική, βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμα πόλη είναι το όραμα του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως περιγράφεται στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα για την περίοδο 2020 – 2023, η πρώτη ενότητα του οποίου εγκρίθηκε χθες στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής επισήμανε ότι η κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος είναι μια δαιδαλώδης και μακρόχρονη διαδικασία, ενώ τόνισε ότι στους πυλώνες διαμόρφωσης μιας βιώσιμης πόλης, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η δημιουργία μιας δυναμικής τοπικής οικονομίας και ενός συστήματος τοπικής διακυβέρνησης, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα, η βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής και η υλοποίηση των αστικών αναπλάσεων.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι βασικό αίτημα του δήμου, είναι να του δοθεί η δυνατότητα να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, κυρίως άτομα που έχουν τελειώσει Πληροφορική και Πολυτεχνείο, ειδικότητες που, όπως είπε, συνιστούν τομείς αιχμής σε έναν δήμο. Στο ίδιο μήκος κύματος προανήγγειλε την παρουσίαση πρότασης της διοίκησης για την επαναφορά του διευρυμένου ωραρίου ως τις 8, σε εθελοντική βάση, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση όσων εργάζονται το πρωί στον ιδιωτικό τομέα και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από το δήμο.
Όπως άλλωστε έγινε γνωστό, το σχέδιο που παρουσιάστηκε χθες μετά την ψήφισή του θα τεθεί σε διαβούλευση, ενώ θα αναζητηθούν και συνεργασίες για την υλοποίησή του.