Εκπτώσεις έως 30% στους λογαριασμούς ρεύματος προσφέρει η ΔΕΗ στους πελάτες της που έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της «Μήδειας». Η διοίκηση της επιχείρησης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πρότεινε να μην χρεωθούν οι καταναλωτές για όσες μέρες είχαν διακοπή ρεύματος, λόγω του χιονιά.

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στέκεται δίπλα στους πελάτες της που αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, λόγω της πρόσφατης πρωτοφανούς κακοκαιρίας και ανακοινώνει επιπλέον ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΔΕΔΔΗΕ για την αφαίρεση των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές όλων των προμηθευτών, η ΔΕΗ θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους.

Με αυτό τον τρόπο, για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωση για τους πελάτες ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 30% επί του συνόλου του λογαριασμού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπτώσεις θα εμφανιστούν σε λογαριασμούς των επόμενων μηνών, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης των πελατών μας.

Νωρίτερα, ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ανακοινώσει την αφαίρεση της Χρέωσης Δικτύου Διανομής Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές και μηδενική Χρέωση Δικτύου Διανομής τον Φεβρουάριο, για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας

Η πίστωση θα φανεί στους λογαριασμούς ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης κάθε προμηθευτή

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Ωστόσο, οι ιδιώτες προμηθευτές ενέργειας δεν προχώρησαν σε ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο, καθώς οι διοικήσεις θεωρούν ότι για όσα συνέβησαν την περίοδο της κακοκαιρίας, οι ευθύνες βαρύνουν τον διαχειριστή του δικτύου, δηλαδή τον ΔΕΔΔΗΕ και δε συντρέχει λόγος να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες εκπτώσεων των λογαριασμών ρεύματος. Οι καταναλωτές που βρέθηκαν στο σκοτάδι και είναι οι πελάτες της ΔΕΗ θα έχουν συνολική έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος έως 40%, ενώ οι πελάτες των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας θα έχουν μείωση μόνο για τη χρέωση δικτύου, που φθάνει περίπου στο 10% της συνολικής αξίας ενός λογαριασμού ρεύματος.