Και τρίτο «Pocket Park» απέκτησε η Αθήνα, καθώς ένας εγκαταλελειμμένος χώρος στο Παγκράτι μετατράπηκε σε ένα πάρκο ανάσας για όλη τη γειτονιά.
Τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί ακόμη δυο, στην Κυψέλη και τον Κολωνό. Το νέο«Pocket Park» είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα και δημιουργήθηκε από την εταιρία «P&G» και την οργάνωσης «Γη» που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, το συγκεκριμένο πάρκο σχεδιάστηκε με στόχο «να αποτελέσει ένα οικοσύστημα που θα συμβάλει στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και στην αύξηση της βιοποικιλότητας. Είναι μία έκταση 750 τ.μ. με πυκνή φύτευση στην οποία τοποθετήθηκαν περισσότερα από 1.150 είδη φυτών και δέντρων, μεταξύ των οποίων ροβίνιες, σημύδες και γηγενή αρωματικά φυτά. Ο εντυπωσιακός αριθμός διαφορετικών φυτών και η πυκνότητα φύτευσής τους, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με οφέλη για τη γειτονιά».
Επίσης στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι εφαρμόστηκαν σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις βασισμένες στις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας. Οι περισσότερες κατασκευές του πάρκου έχουν γίνει από επαναχρησιμοποιημένα ξύλα, όπως για παράδειγμα τραβέρσες σιδηρόδρομου, ενώ εγκαταστάθηκε ένα αειφόρο σύστημα αποστράγγισης υδάτων ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και να ποτίζονται τα δέντρα. Ο φωτισμός του πάρκου παράγεται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά τα οποία, με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης, τις πρώτες ώρες φωτίζουν στο 100%, έπειτα, για τέσσερις ώρες στο 80% και αποδίδουν το 25% έως το πρωί.
Στο πάρκο τοποθετήθηκαν διάδρομοι περιπάτου, καθίσματα και θέσεις ποδηλάτου και εξασφαλίστηκε παροχή νερού για τους επισκέπτες αλλά και για τα πουλιά και τα ζωάκια της πόλης. «Τη θέση του μαύρου και των σκουπιδιών, παίρνει το πράσινο και η ζωή» δήλωσε , ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το σχέδιο κάθε γωνιά της Αθήνας «να αποκτήσει τη δική της ανάσα, το δικό της πράσινο σημείο αναφοράς και, επιτέλους, να έρθουν στο φως εκτάσεις μέσα στον αστικό ιστό που με το πέρασμα του χρόνου είχαν γίνει βάρος για τη γειτονιά».