Συμφωνία για την αναβάθμιση της ασφάλειας των εγκαταστάσεών του ΔΕΣΦΑ υπέγραψε η Intracom Telecom.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, χάρη σε σύγχρονες τεχνολογίες της Intracom Telecom, ο ΔΕΣΦΑ θα έχει τη δυνατότητα διακρίβωσης και επαλήθευσης αντικειμένων, ενεργοποίησης συναγερμών και εντοπισμού περιστατικών παραβίασης. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2022.
Στο πλαίσιο της σύμβασης, η εταιρεία έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού και λογισμικού, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διασύνδεση και αλληλεπίδραση με τα υπάρχοντα συστήματα/υποδομές, ενσωματώνοντας την πλατφόρμα SISC2, την προηγμένη λύση της Intracom Telecom για την παρακολούθηση, τη συνεργασία, τον συντονισμό και τη διαχείριση ποικίλων περιστατικών σχετικά με την ασφάλεια και τη διαχείριση λειτουργιών.
Σε έντεκα εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ σε όλη την Ελλάδα, το σύστημα SISC2 θα παρέχει στον Διαχειριστή το πλεονέκτημα 24ωρης παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο. Ο ΔΕΣΦΑ επέλεξε την ανοικτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα λογισμικού της Intracom Telecom προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλειά του, να προστατεύσει τους εργαζομένους του, καθώς και την υποδομή του από κλοπή, βανδαλισμό, δολιοφθορά ή οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια. Επιπλέον, ο Διαχειριστής μπορεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στο προσωπικό του σε θέματα ασφαλείας, ειδικά όταν αυτό εργάζεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η διαχείριση του συστήματος SISC2 θα πραγματοποιείται κεντρικά από το Κέντρο Ελέγχου Φυσικής Ασφάλειας του ΔΕΣΦΑ, ενώ, σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ περιφερειακά και τοπικά, θα δημιουργηθούν κέντρα ελέγχου φυσικής ασφάλειας, ώστε να λειτουργεί αυτόνομα και στις απομακρυσμένες περιοχές.
Ο Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής του επιχειρησιακού τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον ΔΕΣΦΑ σε ένα τόσο σημαντικό έργο. Αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να προσφέρουμε το υπερσύγχρονο σύστημά μας, το οποίο πληροί όλες τις τρέχουσες απαιτήσεις του ΔΕΣΦΑ για φυσική ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών και ταυτόχρονα του επιτρέπει, μέσω αναβαθμίσεων, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μελλοντικές απαιτήσεις ασφάλειας».