Έμφαση στη πρόθεση της κυβέρνησης για διατήρηση του καθεστώτος της τηλεργασίας και μετά από την κρίση του κορονοϊού έδωσε ο Γιάννης Βρούτσης την Πέμπτη, σε συνέντευξη του υπουργού Εργασίας στο Mega.
Όπως είπε, η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, ενώ σημείωσε πως «στην επικείμενη μεγάλη εργατική διαρθρωτική αλλαγή που θα γίνει (τον Νοέμβριο), υπάρχει ένα καινούριο κεφάλαιο που αφορά το θεσμικό πλαίσιο και την κατοχύρωση της τηλεργασίας με όρους και κανόνες».
Για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία της χώρας, τόνισε πως αυτές είναι τεράστιες. Ως εκ τούτου υπάρχει σχέδιο για ένα σταθερό πλαίσιο παρέμβασης και όχι έκτακτων μέτρων. Η χώρα έχει χωριστεί σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες ανάλογα με τον κίνδυνο και στη βάση αυτών λαμβάνονται τα μέτρα.
Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Συνεργασία και τις αναστολές των συμβάσεων, οι οποίες επεκτείνονται για ακόμα δύο μήνες.
Ακόμα, θα δοθεί ειδικό έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους και οικονομολόγους, το οποίο υπολογίζεται μέχρι 400 ευρώ, είναι ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του δημοσίου. Το επίδομα αυτό θα δοθεί μέχρι το τέλος του 2020.
Αναφορικά με τις οφειλές, εξήγησε πως δε θα υπάρξουν νέες 120 δόσεις, αλλά θα υπάρξει πρόβλεψη που θα αντιστοιχίσει τις ρυθμίσεις του υπουργείου οικονομικών με αυτές του υπουργείου εργασίας. Συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων, θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία για να ξαναμπούν στη διαδικασία της ρύθμισης.