Τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα “2020 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards” ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), μέλος του WITSA-Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας από το 1996.
Τα βραβεία θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του “Road to WCIT Malaysia” στις 18-20 Νοεμβρίου 2020, το οποίο, φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, θα διεξαχθεί ψηφιακά και θα απονεμηθούν σε επιλεγμένους χρήστες και παρόχους σε εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων και τριών νέων βραβείων που σχετίζονται με την αξιοποίηση λύσεων και εφαρμογών ψηφιακής τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
Στο πλαίσιο αυτό, στην κατηγορία “COVID-19 Tech Solutions for Countries or Regions”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Cisco Systems για την επίσημη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης χιλιάδων μαθητών στη χώρα μας μετά το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων, ως μέρος των μέτρων σε εθνικό επίπεδο -lockdown-, προκειμένου να επιβραδυνθεί η διάδοση της πανδημίας COVID-19. Όπως αναφέρει, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα, εφάρμοσε τη λύση Cisco Webex, τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στις νησιωτικές περιοχές της. Η επιτυχία της συνεργασίας επιβεβαιώνεται από τα πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής που αυξήθηκαν εκθετικά φτάνοντας τις περισσότερες από 40.000 τάξεις και τις 700.000 συμμετοχές την ημέρα. Επιπλέον, η επιτυχία του προγράμματος απεικονίζεται και στις εφαρμογές συμμετοχής και τηλεκπαίδευσης, οι οποίες, παρά το ιδιαίτερα περιορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους, επέτρεψαν την τάχιστη εγγραφή και εξοικείωση των χρηστών.
Παράλληλα, στην κατηγορία “Digital Innovation Award” υποβλήθηκε η υποψηφιότητα “Bird Monitoring Solution for Wind Parks” της εταιρίας Digisec, η οποία είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται στις εφαρμοσμένες λύσεις με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Η υποψηφιότητα της Digisec αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για εφαρμογή σε αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών, η οποία ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας που βρίσκεται στο cloud.
Η συγκεκριμένη λύση είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς βοηθά στη διάσωση και προστασία πτηνών – πολλά από τα οποία απειλούνται – και ταυτόχρονα συνδράμει τις εταιρείες παροχής πράσινης ενέργειας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο λειτουργίας για τις ανεμογεννήτριες τους. Παράλληλα, η λύση βασίζεται σε έναν μοναδικό αλγόριθμο – Machine Learning – βάσει του οποίου το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει με πρωτοφανή ακρίβεια πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες, μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Ο ΣΕΠΕ στηρίζει διαχρονικά και ενεργά τις υποψηφιότητες για τα “WITSA Global ICT Excellence Awards”, με κύριο στόχο να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, οι οποίες θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας παγκόσμια, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα.