Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, όπως αυτή προκύπτει από το άρθρο 105 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ, εμφανίστηκε σε τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
Ο κ. Αδαμίδης υπεραμύνθηκε του δημοσίου χαρακτήρα του δικτύου παραδεχόμενος πως «ο ΑΔΜΗΕ προστατεύεται από το Δημόσιο και, ελλείψει ανταγωνισμού, έχει εξασφαλισμένη την κερδοφορία» και τονίζοντας πως «κάποιοι θα ωφεληθούν από την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του».
Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών αναφέρθηκε και στο έργο του ΑΔΜΗΕ τονίζοντας πως «οι διασυνδέσεις της Κρήτης, και τα υπόλοιπα έργα, είναι σε καλό επίπεδο και ο ΑΔΜΗΕ πηγαίνει καλά». Αναφέρθηκε δε, και στο επενδυτικό του πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως «πραγματοποιεί επενδύσεις πάνω από 5 δισ. ευρώ για την επόμενη δεκαετία» ενώ διερωτήθηκε «για ποιο λόγο αυτές οι επενδύσεις, οι οποίες έχουν και χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, να μεταφερθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα που δεν έχουν κανένα απολύτως ρίσκο και δεν έχουν πρόβλημα με επενδυτική δραστηριότητα».
Οι αναφορές σε ενδεχόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που, σύμφωνα με πληροφορίες του economix.gr, δεν θα τρέξει εντός των επόμενων μηνών και σίγουρα όχι πριν την πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας και τον υπολογισμό των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, είχαν ως επίκεντρο και το πρόσωπο του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη. «Μας προκαλεί εντύπωση ότι ο κ. Χατζηδάκης είχε δώσει συγχαρητήρια για τη θεομηνία του 2019 στους εργαζομένους που επανέφεραν το δίκτυο στην υπηρεσία των καταναλωτών πολύ γρήγορα» σημείωσε ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ για το ίδιο ζήτημα.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Αδαμίδης εξήρε τις προσπάθειες των δημοσίων υπαλλήλων να ανταπεξέλθουν στην κρίση ενώ έκανε και έναν σαφή παραλληλισμό ανάμεσα στη στάση των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) κατά την περίοδο της πανδημίας (covid-19) με τους εργαζόμενους στα δημόσια εθνικά δίκτυα ενέργειας. «Τα δίκτυα πρέπει να παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο για να εξασφαλίσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει προσφύγει νομικά για την ακύρωση του διαγωνισμού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔΑΔ). «Αναμένουμε την απόφαση για να δούμε αν η κίνηση της προηγούμενης κυβέρνησης είναι νόμιμη. Εμείς πιστεύουομε ότι δεν είναι γιατί εμπλέκονται στοιχεία των εργαζομένων με βάση την προσωπική τους περιουσία», τόνισε ο πρόεδρος των συνδικαλιστών.