Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Μάρτιο κατέγραψαν μια πρωτοφανή πτώση λόγω του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 44%, σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, αυτή η εξέλιξη οφείλεται στα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περιορισθεί η μετάδοση του θανατηφόρου ιού.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες που επλήγησαν από την πανδημία, οι πολίτες παραμένουν στο σπίτι, για να μειώσουν τη μετάδοσή του, μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον τρίτο μήνα της χρονιάς ανήλθαν στις 254.684 μονάδες. Η επίδοση του περασμένου Μαρτίου ήταν τόσο χαμηλή που συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη επίδοση στις πωλήσεις που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 1999.

Μεγάλη είναι η πτώση τον περασμένο μήνα και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά 38%, ενώ στη Γαλλία οι πωλήσεις έπεσαν κατά 72%, καθώς οι αντιπροσωπείες έκλεισαν τις πόρτες τους με εντολή της κυβέρνησης στα μέσα του μήνα.

Στην Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 85%, καθώς η αγορά σταμάτησε για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Η ζήτηση στην Ισπανία, η οποία επίσης χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία, υποχώρησε κατά 69%, λόγω των μέτρων της ισπανικής κυβέρνησης.