Στους τομείς φροντίδας της υγείας, της γεωργίας ακριβείας και της ευέλικτης βιομηχανικής παραγωγής εστιάζει το ερευνητικό έργο “Open Deep Learning for Robotics Toolkit-OpenDR”, με συντονιστή το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πρόκειται για ένα από τα επτά ερευνητικά έργα που έλαβαν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ των 91 προτάσεων που υποβλήθηκαν στην περιοχή της Ρομποτικής στη σχετική πρόσκληση του προγράμματος «Horizon 2020». Το OpenDR θα έχει διάρκεια τριών ετών (Ιανουάριος 2020-Δεκέμβριος 2022) και συνολικά συμμετέχουν σε αυτό 8 εταίροι από 7 χώρες. Εκτός από το ΑΠΘ συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Tampere University από τη Φινλανδία, το Πανεπιστήμιο Aarhus University από τη Δανία, το ολλανδικό Delft University of Technology, το γερμανικό University of Freiburg, καθώς και τρεις μεγάλοι βιομηχανικοί εταίροι, η ελβετική CYBERBOTICS, η ισπανική PAL Robotics και η δανέζικη AgroIntelli.
Το OpenDR έχει ως στόχο να αναπτύξει μοντέλα που θα παρέχουν δυνατότητες ενεργού αντίληψης, επιτρέποντας δηλαδή σε ρομπότ να αλληλεπιδρούν ενεργά με τον κόσμο, προσφέροντας προηγμένες ικανότητες ανθρωποκεντρικής και περιβαλλοντικής αντίληψης.