«Η ανάπτυξη θα έρθει από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι το κράτος πρέπει να στηρίζει και να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα.
Ανέφερε, ότι όλες οι ενδείξεις για την ελληνική οικονομία δείχνουν θετικές στη νέα περίοδο και πρόσθεσε ότι εάν αξιοποιηθεί η συγκυρία, μέσα από τη συνεργασία όλων, κυβέρνησης, φορέων, επιμελητηρίων, αυτοδιοίκησης και μέσα από τη σκληρή δουλειά υπάρχουν οι προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον.
«Θα ζήσουμε μια καταπληκτική χρονιά. Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες πιστοποιούν ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια καινούργια περίοδο, όπου, εάν όλοι κάνουν το καθήκον τους και εμείς και τα παιδιά μας θα απολαύσουμε μια καλύτερη ζωή».
Ο υπουργός ανέφερε ότι η χθεσινή αναβάθμιση της οικονομίας της Ελλάδος από τον οίκο Fitch – για την οποία υπογράμμισε ότι ήρθε «πολύ νωρίτερα» του αναμενόμενου – είναι μια ένδειξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που «όλοι βλέπουν» ότι «κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο υπουργός επεσήμανε την αξία των επιχειρήσεων, ιδιαιτέρως των μικρομεσαίων, που αποτελούν όπως είπε το 70% της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη και στην οικονομία.
«Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα. Η ανάπτυξη θα έρθει από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Και δίχως αμφιβολία το κράτος πρέπει να κάνει τη ζωή αυτών των επιχειρήσεων ευκολότερη, όχι δυσκολότερη» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Αισθανόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού, ως μια πολύ μεγάλη τιμή, ως μια πολύ μεγάλη ευθύνη, στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε. Προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούν να γίνουν».
Ο υπουργός αναφέρθηκε στους νόμους που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση, τον αναπτυξιακό, το φορολογικό και άλλα μέτρα που αναμένονται όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μίλησε για την ανάγκη μέσα από τη στήριξη στην επιχειρηματικότητας να κερδηθούν νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν συνθήκες που θα επιτρέψουν στα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα. Πρόσθεσε, ότι τα επιτόκια έχουν πέσει, το επενδυτικό περιβάλλον γίνεται καλύτερο και αυτή η συγκυρία πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Να μετατρέψουμε το εν δυνάμει σε ενεργεία αυτό που μπορεί να γίνει στο να γίνει. Και θα συμβεί αν όλοι δουλέψουμε όπως πρέπει» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε:
«Να μας κυνηγάτε, να μας πιέζετε για να κάνουμε πράγματα γρηγορότερα. Ελάτε να αξιοποιήσετε την καλή μας διάθεση, της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, για να κάνουμε πράγματα. Εγώ, δεν ισχυρίζομαι ότι έχουμε τη σοφία και τα ξέρουμε όλα. Αντιθέτως. Ελάτε να μας υποδείξετε. Αν έχετε να μας πείτε, κάτι που έχει ξεφύγει από την προσοχή μας και μπορούμε να λειτουργήσουμε, ελάτε να το κάνουμε, να συνεργαστούμε».
Ο υπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν πλέον οι προοπτικές καλυτέρευσης της ζωής όλων, αρκεί όλοι να εργαστούν σε κοινή κατεύθυνση, όπως είπε, για «να απολαύσουμε όλοι ένα καλύτερο μέλλον».
«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Τώρα πρέπει να δράσουμε αποτελεσματικά και να δούμε τους καρπούς των προσπαθειών μας».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε τοπικά έργα και υποδομές, που αφορούν έργα διασύνδεσης του λιμανιού με το σιδηρόδρομο και την ΠΑΘΕ και τοπικά έργα στη δυτική Θεσσαλονίκη, άλλα που σχεδιάζονται και άλλα που ήδη υλοποιούνται και σε όλη τη Θεσσαλονίκη και που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια να παίξει το σημαντικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Πρόσθεσε, ότι όταν έρχεται στη Θεσσαλονίκη, μένει στη δυτική πλευρά της πόλης και την αγαπά, ενώ αναγνώρισε, απαντώντας σε σχετική αναφορά του τοπικού μητροπολίτη, ότι ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν «δεν φέρθηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη με τον τρόπο που της άξιζε». Ευχαρίστησε, επίσης, την εκκλησία για τη συνολική προσφορά της στα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας κυρίως τις πρωτοβουλίες της στη Δυτική Θεσσαλονίκη και εξήρε την προσωπική συμβολή του μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, επιμελητηρίων, κ.α, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.