«Έπρεπε η Ελλάδα να έχει τρεις εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μια στο Κατάκολο, μια στα Γιάννενα και μια στον Πατραϊκό.Έχουμε ήδη καθυστερήσει. Έπρεπε το 2017 με βάση το χρονοδιάγραμμα να υπάρχουν εξέδρες και σήμερα να βγάζουμε και να εισπράττουμε. Θέλω να ελπίζω ότι οι καθυστερήσεις αυτές θα υπερκαλυφθούν από τη μεγαλύτερη ταχύτητα στη συνέχεια. Στον Πατραϊκό εκτιμάται πως υπάρχουν 130-150 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο και η Ελλάδα έχει… 10-20 “Πατραϊκούς”!»
Αυτό ανέφερε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Μανιάτης στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» για τις ενεργειακές εξελίξεις… και καθυστερήσεις στη χώρα μας .
Παράλληλα, επισήμανε ότι: «Παρά τις καθυστερήσεις και την απώλεια χρόνου, θεωρώ, ότι δεν έχει χαθεί το τρένο. Μπορούμε να επισπεύσουμε τώρα έχουμε μια αποδοχή και στην ερεύνα υδρογονανθράκων και στους διεθνείς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου διότι και τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν κατά καιρούς ασκήσει κυβερνητική εξουσία.»
Ο κ. Μανιάτης δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκωων επί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Χάσαμε πολύ χρόνο το 2015-2019. Ευτυχώς τταν κατέθεσαν αιτήσεις η ΕΧΧΟΝ ΜΟΒIL, τα ΕΛΠΕ ΚΑΙ η ΤOTAL για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης και έστω και με καθυστέρηση, τελικά η τότε κυβέρνηση υπέγραψε συμβάσεις, τις οποίες βέβαια, ως αντιπολίτευση καταψήφισε στη συνέχεια.»
Ο ίδιος σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ένα καλό πυρήνα στον δημόσιο τομέα που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το μεγάλο εθνικό πρότζεκτ και ταυτόχρονα έχει δυο μεγάλες και σοβαρές εταιρείες -τα ΕΛΠΕ και την ΕNERGEAN- οι οποίες έχουν μπει στα δύσκολα και έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ ικανές επιχειρήσεις.»
Για την πρόταση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη για το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Η επιλογή της κα.Σακελλαροπούλου ήταν μια πολύ καλή επιλογή και συμβολικά και ουσιαστικά και έχω την εκτίμηση ότι θα ασκήσει με εξαιρετική επάρκεια τα ανώτατα πολιτειακά της καθήκοντα. Δεν είναι τυχαίος συμβολισμός που είναι γυναίκα. Και αυτό μου αρέσει, αλλά θεωρώ ότι και στην προσωπική της πορεία ως ανωτάτη δικαστής έχει δείξει σοβαρότητα και απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Νομίζω ότι είναι μια επιλογή που ικανοποιεί όλες τις βασικές προδιαγραφές που θα ήθελε ένας μέσος Έλληνας πολίτης για να έχει έναν πετυχημένο ΠτΔ.»
Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη