Μόνο στο απυρόβλητο δεν έχει μείνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Χατζηδάκης, αναφορικά με την δρομολογημένη αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ. Τα «βέλη» κατά του υπουργού έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις και οι πιέσεις που δέχεται είναι αμφίπλευρες.
Από τη μία πλευρά, οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά εναντίον της δρομολογούμενης αποκρατικοποίησης και κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποτρέψουν. Το πλέον χαρακτηριστικό είναι η συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα. Το Πανελλήνιο Σωματείο των Εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ (ΠΣΕΕΠ) κρίνει ότι η εταιρεία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την ενεργειακή πολιτική της χώρας και θα πρέπει να μείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
Το εξόχως ενδιαφέρον στην αναφορά των εργαζόμενων είναι η παρακάτω φράση: «Έχει δημιουργηθεί σε πολλούς εργαζομένους η αίσθηση ότι το θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ ”παγώνει” ή ότι μετατίθεται σε μεταγενέστερο χρόνο μιας και δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή».
Το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι την ίδια πεποίθηση περί «παγώματος» της αποκρατικοποίησης μοιράζονται και παράγοντες της αγοράς. Κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα συνδέουν τη συγκεκριμένη καθυστέρηση με εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της σελίδας lykavitos.gr, όπου σε ένα σημείο του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που διαδίδουν στην πιάτσα διάφοροι “κακεντρεχείς”: Ότι δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός παίζει “καθυστερήσεις” για να ικανοποιήσει την απαίτηση κορυφαίου επιχειρηματικού παράγοντα που έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να μπλοκάρει την εν λόγω ιδιωτικοποίηση».