Επρόκειτο, στην εποχή του, να είναι το υψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου, το σήμα κατατεθέν της Πιονγκγιάνγκ και σύμβολο της υπεροχής του βορειοκορεατικού καθεστώτος. Κυρίως όμως, ο ουρανοξύστης του Ριουγκγιόνγκ θα ήταν ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με το άκρως γεωμετρικό του σχήμα και τα 300 μ. ύψους του ορατά από απόσταση χιλιομέτρων.
Η κατασκευή του θα απεδείκνυε σε όλον τον κόσμο τα επιτεύγματα που μπορεί να καταφέρει η Βόρειος Κορέα (και η τότε χρηματοδότριά της Σοβιετική Ένωση), απέναντι στην οικονομική άνθηση της πολυμίσητης γειτονικής Νοτίου Κορέας.
Ωστόσο, τα σχέδια δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σκεφθεί οι Βορειοκορεάτες. Η κατασκευή του Ριουγκγιόνγκ, κράτησε πολλά περισσότερα χρόνια κι η αποπεράτωσή του αντί για το 1987 —σε μία μάταιη προσπάθεια, ώστε να συμπέσει με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Σεούλ— ολοκληρώθηκε το 2008. Μία πολύ μεγάλη περίοδος, που οφείλεται στα προβλήματα στη χρηματοδότηση του σχεδίου μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στην κατοπινή ανάγκη να εξασφαλίσει η πληττόμενη οικονομικά χώρα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του πληθυσμού της.
Έτσι για περίπου 20 χρόνια, ο σκελετός του κτιρίου που υποτίθεται ότι θα αποτελούσε το κόσμημα της Πιονγκγιάνγκ παρέμενε ορατός για να υπενθυμίζει μία αστοχία της κυβέρνησης της κομμουνιστικής χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τελικά, το 2008 οι εργασίες αποπερατώθηκαν και έκτοτε το ξενοδοχείο Ριουγκγιόνγκ (Ryugyong Hotel) ορθώνεται επιβλητικό και φωτισμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μόνο που εξακολουθεί να μένει άδειο, εκτός λειτουργίας. Όμως έχει κερδίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ: σήμερα θεωρείται το υψηλότερο μη χρησιμοποιημένο κτίριο στον κόσμο.