IBM booth at CEBIT 2010 technology expo
Πηγή Εικόνας: Wikimedia Commons

Υψηλούς στόχους και ένα νέο φιλόδοξο project τρέχει ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για μια νέα Διεθνή Έκθεση για τις νέες τεχνολογίες που στον θεσσαλονικιώτικο φορέα πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να πραγματοποιηθεί πρώτη φορά το 2020, στη συμπρωτεύουσα φυσικά. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση Τζήκα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο κ. Τζήκας είπε ότι η ΔΕΘ-Helexpo είναι ήδη σε συνεννόηση για αυτή τη νέα διοργάνωση με τη Βαρκελώνη και το Σαν Φρανσίσκο, που θεωρούνται «πρωτεύουσες τεχνολογίας» στον εκθεσιακό κόσμο. Είναι γνωστό ότι στελέχη μεγάλων εταιρειών έχουν κάνει συζητήσεις για «μεταφορά» – «franchising» γνωστών τεχνολογικών εκθέσεων – brandnames στην Ελλάδα, αλλά λόγω της κρίσης τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν προχώρησε σε πρακτικό επίπεδο. Η ΔΕΘ – έχοντας ως «όπλο» την εξαιρετική συνεργασία με εταιρείες και φορείς αμερικανικών συμφερόντων πέρυσι και φέτος με την Ινδία ως τιμώμενη χώρα – έχει επενδύσει στις σχέσεις με τις εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και startups. Πάντως η διοίκηση της δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τυχόν συνεργασίες.

Πάντως, ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα ζήτησε και τη στήριξη του πρωθυπουργού, λέγοντας μάλιστα ότι τη θεωρεί δεδομένη.