Πηγή Εικόνας: Youtube - Diem25 Greece

Απίθανος ο Κλέων Γρηγοριάδης του ΜεΡΑ25 στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί προσωπικών δεδομένων. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθώντας σε μια κάπως θεατρικού περιεχομένου ομιλία να ευφυολογήσει, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη Lamda Development ότι είναι ρατσιστές!

Πως το αιτιολόγησε; Με το σκεπτικό ότι κατά τη δική του ερμηνεία ο νόμος είναι «φλου» (ακριβώς έτσι το είπε, χρησιμοποιώντας στίχους από το γνωστό τραγούδι «ο Μπάμπης ο φλου») και διευκολύνει επιχειρηματικές επιδιώξεις, αφήνοντας τεράστιο πεδίο διακρίσεων κατά εργαζομένων. Μάλιστα ο κ. Γρηγοριάδης μας διαβεβαίωσε από του βήματος της Βουλής ότι όλοι (ούτε καν κατά πλειοψηφία…) οι χιλιάδες εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στο έργο θα είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, φιλελεύθερων πολιτικών επιλογών και… στρέιτ! Με άλλα λόγια, υπονόησε ότι θα γίνουν όλες οι προσλήψεις ως ρουσφέτια και με κρίση για πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές πεποιθήσιες και σεξουαλικό προσανατολισμό! Διότι κατά την άποψή του το επιτρέπει, όπως είναι γραμμένος, ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων!

Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα άλματα λογικής. Είναι επιπέδου «ο αστυνομικός είναι όργανο, όργανο είναι και το μπουζούκι, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι»… Λες και δεν υπάρχει εργατική νομοθεσία, λες και δεν υπάρχει νομοθεσία περί καταπολέμησης των διακρίσεων…

Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά λέγονται από του βήματος της Βουλής από εκλεγμένο βουλευτή. Και ότι προφανώς πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι (που δεν μοιράζονται τις πολιτικές του απόψεις…) είναι κακοί από τη φύση τους και θα κάνουν διακρίσεις αν δεν τους επιβάλλει ο νόμος. Αφήνουμε ασχολίαστο ότι κατηγορεί βουλευτής τα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη εταιρειών για ποινικό αδίκημα (που είναι ατομικό…) πριν καν αυτό συμβεί!

Τώρα το πώς κόλλησε το Ελληνικό στα προσωπικά δεδομένα και στις διακρίσεις και μάλιστα με «βεβαιότητα», μόνο ως σύγχυση  του στελέχους του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη μπορούμε να το καταλάβουμε – εκτός και αν επέλεξε την πρόκληση για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο…